El centre és l’Escola d’Adults Vicent Ventura

SILVIA LERÍN. CRISIS EN CONCRETO.

DSC_0243

Què condueix algú a cercar una escola d’adults? La sensació d’algun tipus de mancança, la necessitat de millorar en la vida, la curiositat i el desig de coneixement? I per què la Vicent Ventura? Al cap i a la fi és solament una xicoteta escola d’adults de Comissions Obreres del País Valencià. Dit així sembla una cosa marginal, no obstant això, en aquests moments, està suplint amb els seus projectes les mancances d’institucions més prestigioses en l’àmbit de la cultura, immerses en les dificultats econòmiques actuals i sense capacitat imaginativa per a resoldre-les.

El que l’Escola d’Adults Vicent Ventura es proposa amb els seus projectes és ensenyar, de debò, el que és la cultura i aquesta inclou, principalment l’art, tota forma d’art, siga escrita, visual, auditiva o performativa. I no l’art del passat, aquella acumulació de noms i dades que no ens connecten amb la nostra realitat, sinó de l’art contemporani, per la senzilla raó que si acabem aprehenent el que els diversos artistes ens diuen, tindrem criteri propi enfront del món. I això és la cultura, la vertadera cultura. 

L’EPA està actualment oferint al seu alumnat, a través del contacte amb escriptors, pintors i joves artistes, a més de la formació escolar normativitzada, la possibilitat d’interessar-se per allò que les seues escoles no li van oferir, la millora social que comporta amplitud de mires i la continuïtat formativa a aquelles persones que, tot i que coneixen les seues deficiències, aspiren a una vida millor. Perquè l’art, sens dubte, millora la vida de les persones. D’ací la seua permanència des de les albors de la  civilització. 

Teresa Beguiristain

 CATÀLEG DE L’EXPOSICIÓ

Podeu visitar l’Exposició de Silvia Lerín “Crisis en concreto” fins al dia 20 de juny.

No desaprofiteu l’ocasió.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s