Pau i Solidaritat. Units gairebé des de l’inici a l’Escola Vicent Ventura

pau_i_solidaritat

L’any 2001, la seu de la Fundació Pau i Solidaritat PV va ser traslladada al Carrer Convent Carmelites 1 de València. Allí començàrem a conviure amb l’Escola Vicent Ventura de Formació a Persones Adultes.

La nostra entitat és una organització no governamental per al desenvolupament i té entre els seus objectius la cooperació internacional al desenvolupament amb organitzacions socials de Chiapas (Mèxic), Nicaragua, Guatemala, El Salvador i Perú, on realitzem programes i projectes de desenvolupament humà sostenible destinats als grups de població més vulnerables d’aquests països. Ser conscients nosaltres que tenim a veure amb allò que succeeix al món ha sigut un dels motors de l’acció també de Pau i Solidaritat, i això comporta assumir que podem i hem de canviar-ho. D’ací que realitzem alhora programes d’educació per al desenvolupament i sensibilització que pretenen que la població valenciana comprenga les causes de l’empobriment d’amplis sectors socials, perquè, des d’aquest coneixement significatiu participe en la defensa d’unes condicions de vida dignes per a totes les persones.

Açò ens va unir gairebé des de l’inici a l’Escola Vicent Ventura, i durant tots aquests anys hem col·laborat d’una manera molt enriquidora per a les dues entitats; hem participat a les seues aules amb el seu alumnat realitzant xerrades, tallers, exposicions; i com no, el professorat de l’Escola ens ha aportat el seu coneixement i experiència amb vista a millorar les nostre propostes educatives tant per a l’àmbit d’educació formal com del no formal que hem anat duent a terme.

A principi de l’any 2016 anàrem un pas més enllà en la nostra col·laboració i presentàrem a la convocatòria pública de subvencions a ONGD de la Generalitat Valenciana (Ordre 1/2016, de 28 de gener, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació), el projecte “ENREDRA’T AMB EL DESENVOLUPAMENT. Projecte de formació amb alumnat d’escoles de formació d’adults” l’objectiu del qual és proporcionar formació i facilitar els aprenentatges de continguts, coneixements, actituds, valors i conductes per tal de construir una ciutadania reflexiva, activa, responsable i solidària amb el desenvolupament humà sostenible en l’àmbit local i global, en el qual és imprescindible la participació de l’Escola Vicent Ventura per tal de portar-lo endavant.

Aquest projecte ha sigut subvencionat segons la RESOLUCIÓ de 26 de juliol de 2016, del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació,de la convocatòria realitzada mitjançant l’Ordre 1/2016, de 28 de gener (DOCV 28/07/2016) i la seua posada en marxa estava prevista per a setembre de 2016.

El tancament de l’Escola, en aquests moments, fa que tot el treball conjunt entre els professionals d’ambdues entitats així com tots els processos educatius que s’estaven duent a terme amb l’alumnat, inclòs el projecte “Enredra’t amb el desenvolupament”, es paralitzen.

L’Escola Vicent Ventura és alguna cosa més que un centre d’aprenentatge. És un gresol cultural on es relacionen persones de diferents cultures, amb harmonia i respecte. El professorat ha sigut capaç de crear un espai de convivència en el qual, a més d’aprendre els coneixements bàsics que s’hi imparteixen i que els són tan necessaris, les persones de les diferents àrees geogràfiques que han recalat ací, aprenen i practiquen els principis d’igualtat, de respecte i de solidaritat tan necessaris per a una convivència que sovint, se’ns presenta molt crispada.

Ens dol les dificultats que estan sorgint en el centre perquè el seu balanç és molt positiu i imprescindible en una societat en què l’individualisme, la competitivitat i la manca de respecte són, per desgràcia, contravalors que s’estan convertint en habituals.

Us animem en les vostres justes reivindicacions de continuïtat del projecte, ens teniu al vostre costat.

Equip de la Fundació Pau i Solidaritat PV

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s