EL NOSTRE SUPORT I AGRAÏMENT A L’EPA VICENT VENTURA. IES Tierno Galvan de Moncada

…desitjar-los que ben aviat puguen tenir novament l’ocasió de continuar fent el que millor saben fer: oferir una alternativa acadèmica i formativa digna i plena de possibilitats a un perfil d’alumnes que demanda una metodologia i una didàctica diferent, singular; però carregada de rigor, il·lusió i compromesa. D’un quefer portat a terme per uns professionals de l’Ensenyament Públic que volen i creuen en l’Escola Pública des de les seues arrels.


El nosfp2tres amics i antics 
alumnes de La EPA  Best 
Amadasun i  Aaron Peris han 
obtingut la primera i tercera 
plaça entre els seleccionats 
pel Programa Erasmus+ KA102  
concedides pel SEPIE,al l’IES
 Tierno Galván de Montcada.

Davant de les darreres notícies al voltant de l’escola d’adults Vicent Ventura, ens agradaria escriure unes lletres breus en relació a l’extraordinària tasca formativa que en els darrers anys ha portat a terme la dita institució, principalment, en l’àmbit de l’ensenyament per a persones adultes i amb pocs recursos.

Des de fa alguns anys l’IES “Enrique Tierno Galván” de Montcada i l’EPA Vicent Ventura —a través d’un meritori compromís entre amics i professionals de l’ensenyament públic—, hem anat mantenint una estreta col·laboració d’assessorament i seguiment dels alumnes que des de l’esmentada escola es matriculen en el nostre CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques (LOE). Les xarrades informatives que de la nostra oferta educativa hem anant fent en el local de l’escola més la rigorosa preparació per a la prova d’accés als CF que s’ha anant fent per part dels companys del Vicent Ventura, han fet possible que l’oportunitat per a aquest tipus d’alumnat divers i multicultural haja sigut tot un referent en la comarca de L’Horta Nord i, sobretot, un fet real per a les seues aspiracions acadèmiques i professionals en aquest món tan competitiu. No debades i com a exemple de tot d’açò, comentar l’interés que va mostrar sobre aquesta col·laboració formativa el mateix President de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), senyor Salvador Navarro, en la darrera visita al Centre Vicent Ventura el any 2014.

Així mateix, també ens trobem en situació de dir amb orgull que ja són diversos els alumnes que ens han arribat de l’esmentada EPA que han pogut obtenir no tan sols el títol de Tècnic, sinó també el Certificat A2 d’angles segons el MCER i, de forma destacada, una beca ERASMUS+ KA102 en alguns dels projectes que hem organitzat i gestionat des del Departament d’Electricitat-Electrònica de l’IES “Enrique Tierno Galván” de Montcada en les convocatòries del 2014 i 2015 oferires pel SEPIE. Sense cap tipus de dubte, aquests èxits formatius amb els alumnes que ens han arribat de la Vicent Ventura, ens han demostrat que el treball que estàvem fent entre les ambdues institucions valia la pena, no tan sols pels títols i certificats aconseguits, sinó també perquè ha sigut la porta d’accés al sistema educatiu reglat i al mercat laboral a partir d’aconseguir una titulació oficial per part d’un grup de persones desil·lusionades i que no creien en les seues mateixes possibilitats com a estudiants.

Per tot això, no podem més que reconéixer el treball acadèmic, formatiu i, fins i tot social, que l’Escola d’Adults  ha estat fent aquests darrers anys. Un fet que ha originat una gran quantitat d’oportunitats formatives a un sector de la població que també té el dret de poder tenir l’oportunitat de millorar les seues expectatives acadèmiques i laborals.

Per acabar, volem donar el nostre suport i agraïment a l’EPA VICENT VENTURA, pel seu compromís i per la tasca que des de fa dècades ha vingut desenvolupant en pro d’una formació de qualitat per a les persones adultes. Una pràctica docent i orientadora basada en la màxima d’oferir sempre les millors oportunitats a uns dels col·lectius més necessitats: les persones adultes, persones amb pocs recursos i també a aquelles que feia temps que estaven allunyades del sistema educatiu reglat. Així doncs, només ens resta felicitar-los i desitjar-los que ben aviat puguen tenir novament l’ocasió de continuar fent el que millor saben fer: oferir una alternativa acadèmica i formativa digna i plena de possibilitats a un perfil d’alumnes que demanda una metodologia i una didàctica diferent, singular; però carregada de rigor, il·lusió i compromesa. D’un quefer portat a terme per uns professionals de l’Ensenyament Públic que volen i creuen en l’Escola Pública des de les seues arrels.

Departament d’Electricitat-Electrònica de l’IES “Enrique Tierno Galván”.

Montcada,   setembre de 2016

 
 
Anuncios

2 pensamientos en “EL NOSTRE SUPORT I AGRAÏMENT A L’EPA VICENT VENTURA. IES Tierno Galvan de Moncada

  1. Mi nombre es Julian Martinez,y me gustaria que, se mantuviese la EPA de vicent Ventura abirta,pues para las personas que,no tuvimos la oportunidad de estudiar ,poder hacerlo ahora.
    Doy las gracias de antemano a, todos los que estais haciendo que esto sea posible.

    Me gusta

  2. L’EPA Vicent Ventura realitza un treball magnífic en l’educació d’adults i així queda reflectit en els nombrosos testimonis. Confie que la Conselleria rectifique i continue molts cursos més.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s