LA DINAMO amb l’EPA VICENT VENTURA

IMG-20160519-WA0005

Alumnat de l’EPA Vicent Ventura visitant els camps d’agricultura ecològica de l’alumnat de la DINAMO

La DINAMO acció social som un Centre de Dia que treballem amb joves que provenen de contextos socioeconòmics de vulnerabilitat i exclusió social. Prioritzem la participació d’adolescents embarassades i mares joves amb fills i filles; joves relegades als àmbits  privats i domèstics i que no tenen l’oportunitat d’accedir a recursos formatius i d’autoocupació per la seua condició de mares joves. També treballem amb joves amb mesures judicials, de protecció i amb situacions socio-familiars de gran vulnerabilitat. Ambdós col·lectius es troben exclosos dels sistemes formals d’educació i formació, allunyats dels circuits normalitzats d’inserció sociolaboral, amb xarxes socials fràgils i disperses, sense possibilitat de promoció social…

La Dinamo acompanya a les joves embarassades i mares joves en el seu procés i ofereix als i les joves l’oportunitat de tenir una experiència pre-laboral en dos sectors emergents i amb possibilitats per a l’impuls d’iniciatives d’autoocupació: l’agricultura ecològica i l’elaboració artesanal i venda on-line de productes d’higiene infantil (tartes de panyals).

L’any passat, la DINAMO i l’EPA Vicent Ventura varem signar un conveni de col·laboració gràcies al qual, els i les joves podien preparar-se el GES I i GESII (Graduat en Educació Secundària) en el Centre de Dia i realitzar els exàmens en la Vicent Ventura.

Aquest conveni va significar moltíssim per als i les joves de la Dinamo: per primera vegada  assistien a les classes motivats, tornaven a estudiar de nou, s’il·lusionaven amb la possibilitat d’obtenir el Graduat en Educació Secundària i trobaven en la Vicent Ventura l’ambient i l’acollida que tal vegada els havia faltat en els sistemes tradicionals d’ensenyament.

L’any passat van cursar GES I (graduat escolar nivell I) i enguany començaven amb moltes ganes el GES II, que una vegada superat els dóna el tan desitjat Graduat en Educació Secundària, la titulació tan necessària per a que es puguen insertar sociolaboralment.

El tancament de l’EPA Vicent Ventura va ser un colp molt fort per als i les joves i per als educadors i educadores que treballem colze a colze amb ells. Però continuem treballant, fent classes, estudiant i preparant el GES II, perquè confiem que finalment s’arribarà a un acord entre tots els agents implicats i l’escola tornarà a obrir.

L’EPA Vicent Ventura no pot tancar. És molt més que una escola, fa una veritable tasca social i tan sols parlant amb l’alumnat que ha passat per ella durant aquests anys, trobareu infinites raons per a REOBRIR l’EPA Vicent Ventura.

Anuncios

2 pensamientos en “LA DINAMO amb l’EPA VICENT VENTURA

 1. NO SE PUEDE CERRAR UNA ESCUELA SEÑOR CONSELLER:

  La escuela es el campo del saber
  si usted la cierra es culpable,
  de ese árbol que nos da frutas
  todos debemos comer.

  Que pena que si usted ama la cultura
  ese árbol no le debe romper,
  no se ha dado cuenta
  que sin cultura es retroceder.

  No quiere usted ser de los de antes
  poco dinero vale una escuela,
  en esta escuela de Vicent Ventura
  mire su historia, hombres del saber.

  Hicieron historia no creo que usted
  sea quien la cierre ,
  negocie y se esfuerce
  veamos nuevo amanecer con usted.

  No soy de suplica soy directo
  soy como se debe ser,
  espero que no la cierre
  perjudicará a muchos
  aunque sea tarde será un placer.

  Me gusta

 2. buenos dias ,señores ,seguimos esperando una respuesta ,en cuanto a la continuidad de EPA Vicent Ventura,para ustedes ,no lo se ,para nosotros muy importante que, pongan solucion ,en dicha continuidad
  Humildemente, les doy las gracias a, todos aquellos que estan poniendo su esfuerzo en el intento
  Julian Martinez

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s