Ara va de bo!! Si volem peix, haurem de banyar-nos el cul

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

DECEBUTS PER NO INICIAR EL CURS EN EL TEMPS ACORDAT HUI HEM REBUT DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ L’ESBORRANY DEL CONVENI

A finals del passat mes d’octubre des de la Confederació Sindical de CCOO del PV fèiem arribar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana la proposta, a treballar, per a reobrir l’escola.

Des d’aquell moment la Conselleria havia de veure si la nostra proposta era tècnicament i políticament factible.

La resposta s’ha fet esperar, però hui finalment ens l’han donada, així com l’explicació del perquè no s’ha pogut complir la previsió inicial de reobrir al gener.

La Conselleria coincideix amb el sindicat en què l’únic escenari possible ha de ser la signatura d’un conveni que permeta situar la Vicent Ventura dins de la xarxa de centres públics de la Generalitat Valenciana. Per a aquest menester cal, no només la signatura d’un nou conveni, sinó també un decret de creació de centre, per la qual cosa els tràmits són més llargs.

Hui, dijous dos de febrer, hem rebut ja un esborrany de conveni perquè el revisem i fem les al·legacions que considerem pertinents abans de dijous que ve, dia en el qual ens tornarem a reunir.

Si hi hagués al·legacions a l’esborrany, caldrà l’informe jurídic corresponent, mentre s’inicien els tràmits per preparar el decret de creació del centre. Açò podria significar un mes més. Per últim, una vegada creat el centre, centre amb caràcter singular, s’hauria de fer el tràmit necessari per a la provisió del professorat.

Com valorem la reunió? Com veiem el futur?

D’una banda, ens continua entristint que les solucions no s’hagen buscat fins al moment del tancament de l’escola i també que s’hagen donat falses esperances a alumnat i professorat que esperava la tornada a la normalitat a partir de gener.

D’altra banda, pensem que s’han fet avanços significatius en el procés i que la Conselleria manifesta clarament la seua voluntat que l’escola torne a obrir i ho faça amb plenes garanties de continuïtat. Ens han promès intentar agilitzar al màxim el procés i ens han assegurat que si ho pogueren solucionar durant aquest curs, l’escola reobriria encara que fóra en el tercer trimestre.

Ara nosaltres, des del sindicat, farem les al·legacions que considerem oportunes i justes, perquè el conveni cree un marc beneficiós per a tots i totes.

Sabem que no pot haver-hi cap impediment prou fort que obligue al tancament d’un centre pel qual passen centenars de treballadors i treballadores que necessiten completar la seua educació formal, gent nouvinguda que busca aprendre la llengua, que necessita ajuda amb la injusta prova de nacionalitat, joves i grans que venen amb necessitats urgents formatives, d’orientació i acompanyament, educatives i quasi sempre afectives, que se’n duen aprovisionaments que permeten la seua inclusió en el món del treball, en el país i la ciutat on viuen,…

Mirem el futur amb optimisme i continuem treballant perquè la reobertura de l’escola siga una realitat al més aviat possible.

De moment, fins a nou avís, l’activitat de l’escola es manté a mínims, com no pot ser d’altra manera.

El dimecres que ve se celebraran dues assemblees, una de matí i una de vesprada, per continuar informant-vos, per escoltar-vos i resoldre qualsevol dubte.

Gràcies a tots i totes per continuar ací.

 

Coloma MESTRE VILA

València, dos de febrer de 2017

 

 

Un pensamiento en “Ara va de bo!! Si volem peix, haurem de banyar-nos el cul

  1. Les fotos són de fa uns anys. Eixe dia cadascú va escriure el seu desig particular i el va introduir en una pedra, entre tots vam fer un camí de desitjos. Hui és l’hora de juntar tots els nostres desitjos en una única pedra, una pedra amb la força necessaria per trencar barreres i obrir un camí d’eixida al tancament de l’escola.
    Conveni ja!
    RH

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s