La Conselleria d’Educació torna a disminuir les ajudes econòmiques destinades a l’Educació de Persones Adulte

El passat dia 20 de setembre va reunir-se la Comissió que havia d’efectuar la proposta de concessió i denegació de les ajudes econòmiques adreçades a les corporacions locals i entitats sense ànim de lucre que desenvolupen l’educació de persones adultes a la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2013.

La primera sorpresa a la reunió va ser que dels 2.314.350€ pressupostats a la Llei de Pressupostos del 2013, s’havia produït una nova minoració del 30’95% de la mateixa, quedant-se finalment la subvenció a atorgar en 1.609.350€.

La disminució ha estat de 705.000€, quantitat molt gran si tenim en compte que es produeix en una partida pressupostària ja de per sí menuda i que ha anat reduint-se. I a la qual caldria afegir la  forta reducció de la dotació dels convenis signats amb els ajuntaments de Catarroja, Alfafar, Cullera, Burjassot i Paiporta.

Però això no ha estat el més greu: el més important és que malgrat que es faça aquesta comissió avaluadora, malgrat que isca d’ací a uns dies al DOGV la quantitat de diners de la subvenció destinada a les diferents entitats locals per al manteniment dels centres municipals de formació de persones adultes en la gran majoria, aquests diners no es rebran. I no es rebran, perquè aquesta subvenció a les entitats locals, bàsicament, no s’ha pagat els anys 2011 i 2012 i, clar, probablement tampoc enguany, la qual cosa implica un incompliment més i sobretot un funcionament mafiós per part del govern popular que deixa a les entitats locals indefenses i soles a l’hora de finançar l’educació i formació permanent.

És per això que en la mateixa comissió hem denunciat el “paripé” que significa la comissió avaluadora, el treball dels funcionaris que organitzen i fan la feina prèvia per a la distribució de la subvenció, a més d’altres agents que participem en eixa comissió, sabent que eixa feina no serveix veritablement per a qui hauria d’estar adreçada eixa: a una redistribució justa i equilibrada dels pressupostos públics.

No, és una autèntica manipulació política la de fer-nos fer un treball i unes reunions per a poder traure al DOGV un repartiment d’uns diners que no existeixen. És una vegada més demostrar davant de la ciutadania una normalitat en el funcionament de l’Administració que no és real, que és falsa.

Per això denunciem la falta de transparència, de falsedat en la utilització dels treballadors/es de l’Administració Pública per als seus interessos, la propaganda de cara a la ciutadania que creu que tot va funcionant, i no és cert, i la irresponsabilitat que significa anar augmentant la “bola del deute de la Generalitat Valenciana cap als ajuntaments”.

Ells, els gestors del partit popular, ja estan acostumats a aquest “paripé”, a aquesta opacitat administrativa i política, a dir unes coses i a fer altres. A dir, per exemple que volen crear ocupació, però li lleven els diners als centres educatius on els jóvens, entre altres, poden accedir a la formació bàsica imprescindible per a poder accedir a una treball digne, doncs, quan parlen d’ocupació, ¿de quina ocupació parlen?

Prioritzar políticament unes accions front a altres, si seria una racionalització de l’administració i de la gestió econòmica i política, hi hauria uns criteris i un sentit. Però davant del que veiem, no hi ha cap racionalització, hi ha més del mateix: retallar drets i pressupostos a la ciutadania que més ho necessita.

Anuncios

Un pensamiento en “La Conselleria d’Educació torna a disminuir les ajudes econòmiques destinades a l’Educació de Persones Adulte

  1. Pingback: La Conselleria d’Educació torna a disminuir les ajudes econòmiques destinades a l’Educació de Persones Adulte | enredrat2

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s